A tánc mellett most már a nyelvtudásommal is pénzt keresek

Már kislány korom óta a tánc a legfőbb hobbim. A kedvenc táncom a salsa, ebben a kategóriában már több bajnokságon is felléptem, illetve a többi Latin tánc. Ezért is döntöttem úgy, hogy miközben diplomát szerzek táncból, spanyolul is meg fogok tanulni. Ez egyébként a nemzetközi fellépéseken is jól jött, mivel a táncversenyeken sok az argentin, mexikói és kubai bíró, nem véletlenül. Az egy dolog, hogy itt mindenki a mozgásunkra figyel, de akkor is jó dolog szót érteni az emberekkel.

Tánc közben viszont tény, hogy nem lehet sokat beszélni, maximum a fellépések szüneteiben. Emiatt tisztában voltam vele, hogy ha használni is szeretném a megszerzett tudásom, nem szerzek elég tapasztalatot csak azzal, ha idegen nyelven tapsolnak meg a színpadon. A tánc mellé kellett egy új hobbi… utazás? Nem, az nekünk, táncosoknak körülményes versenyen kívül… Nem is igazán hobbi, hanem új ismeretségek, valami új környezet, ahol új készségeket tudok elsajátítani…

Az aggályaimat megosztottam a táncpartneremmel, aki megemlítette, hogy budapest diákmunka szempontjából ideális város, mert sok lehetőség van, ahol még pénzt is kereshetek a spanyol nyelvtudásommal.

Valóban nagyon sok “budapest diákmunka” kategóriájú hirdetést osztanak meg mindig az egyetemi csoportokban, de ezekkel kapcsolatban mindig számos kérdés merül fel. Valóban fognak-e fizetni? Összegyeztethető lesz a tanulmányaimmal? Ugye, nem a város másik végén van, hogy még véletlenül se tudjak időben visszaérni az egyetemre?

A szaktársaktól hallottam, hogy akik a topiwork.hu-n keresztül vállaltak diákmunkát, azoknál ezekkel a dolgokkal egyáltalán nem volt probléma. Mégpedig azért, mert:

-A topiwork.hu-nál ugyanúgy, mint a felnőtt munkahelyeknél, több körös a felvételi interjú. Erre azért van szükség – amellett, hogy a felvételizők hasznos tapasztalatokat szerezzenek – mert a munkaadók is az ideális jelöltet szeretnék megtalálni, akivel adott esetben hosszabb ideig is együtt dolgoznának. Ehhez pedig mindkét fél részéről korrekt hozzáállásra van szükség. Ha felvettek, a topiwork.hu intézi számunkra a munkaszerződés elkészítését.

-A topiwok.hu kizárólag diákmunkák közvetítésével foglalkozik, amelyeket igyekeznek úgy alakítani, hogy az összeegyeztethető legyen a diákok tanulmányaival. Éppen ezért akinek szűkös az idejük, de mégis szeretnének némi zsebpénzt keresni, választhatnak az alkalmi és az otthonról végezhető diákmunkák közül is. De olyat is kereshetnek a település alapú kereső segítségével, amelyik nagyon közel van otthonukhoz vagy iskolájukhoz, így kevesebbet kell majd ingázniuk.

Véleményem szerint a munkavégzés helyén kívül az is ugyanolyan fontos, hogy tanulmányainkhoz és érdeklődési körünkhöz mennyire passzol az adott munkakör. Elvégre munkatapasztalatot szeretnénk szerezni, nem pedig kiégési tapasztalatot! A későbbi önéletrajzunkba pedig megintcsak a megpályázott munkakörhöz releváns tapasztalatok beírását várják majd el, ezért fontos, hogy a távolabbi jövőre is gondoljunk a pályázásnál.

Mindezeket figyelembe véve én egy edzőtermi recepciós állást pályáztam meg a topiwork.hu oldalán. Itt sok a külföldi vendég, a mozgás pedig sosem állt távol tőlem, ezért úgy éreztem, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy néhány újabb készségem fejlesztésébe is belekezdjek.

A felvételi a topiwork.hu oldalon említettek szerint történt, a végén pedig az iskolaszövetkezet, mivel addigra már regisztrált tag voltam, segítséget nyújtott a korrekt munkaszerződés elkészítésében. Nagyon örülök, hogy ilyen sok lehetőséget biztosítanak a fiatalok részére, akik így a későbbiekben könnyebben tudják majd megtalálni a számukra testhezálló, végleges karrierutat. Szerintem ilyenkor nem kellene félnünk attól, hogy új dolgokba vágjunk bele.