TÁNC ÉS AZ ÜLŐMUNKA

Fiatalabb koromban mindig rengeteget mozogtam, de ahogy munkába álltam, a sportolásra szánt időm is folyamatosan csökkent. Mire észbe kaptam, már napi 8-10 órát ültem a számítógép előtt, és miután hazaértem, annyira fáradtnak éreztem magam, hogy nem volt erőm semmilyen aktív mozgáshoz. Ezt egy idő után el is kezdte megérezni a testem: fájt a nyakam, a derekam, a csípőm attól, hogy egész nap ugyanabban a testhelyzetben vagyok. Ezért is döntöttem el, hogy ha törik, ha szakad, szánok időt a testmozgásra. Így kezdtem el salsázni, ami annyira megfogott, hogy a tánc azóta is fontos része a mindennapjaimnak.

Ugyan azóta sokkal jobb a közérzetem, és sokkal jobban érzem magam a bőrömben, de arra is rájöttem, hogy a heti két-három alkalom, amikor átmozgatom magam, nem tudja kompenzálni azt, hogy a többi napon, és a nap többi szakában egyhelyben ülök. Sok kollégám véleményét megkérdeztem azzal kapcsolatban, hogy mivel lehetne kényelmesebbé tenni a napi többórás ülő munkát, hogy aztán a nap végére ne érezzem úgy magam, mint aki megkövült abban a testhelyzetben, ahogy egész nap volt. Sokan javasolták a nagy gumilabdát a hagyományos irodai szék kiváltására, szóba került a térdeplőszék is, de aztán az egyik munkatársam nagy örömmel mesélte, hogy találtak egy nagyon kényelmes gamer széket a gyerkőcének a tanuláshoz és a számítógépezéshez, ami olyannyira jó választásnak bizonyult, hogy később a család többi tagjának is beszereztek egyet-egyet.

Reméltem, hogy ez talán megoldást jelenthet az én problémáimra is, így hát nekiálltam keresgélni. A gamer szék vásárlás nem is olyan könnyű, mint eleinte gondoltam. Nagyon nagy a választék. Különböző formák, anyagok, felszereltségek elérhetőek az online felületeken, a gyártókról és az árakról már nem is beszélve. Több oldalt végigböngésztem, de aztán a BestMarktnál találtam a legjobb ajánlatokat. Nagyon nagy a kínálatuk – gamer székekből is -, így gondoltam, biztosan megtalálom azt, ami nekem a leginkább megfelelő. De ami a leginkább tetszett a webáruházukban, hogy segítséget is nyújtanak a választáshoz, hiszen – ahogy szerintem sokunk – teljesen laikusként vágtam bele a gamer szék vásárlásba, megijesztett a sok lehetőség, és nem is tudtam, milyen szempontokat kellene figyelembe vennem ahhoz, hogy a számomra legjobb döntést hozzam meg. Hiszen itt nem csak a pénztárcámról, hanem az egészségemről is szó van: a szék nem elsősorban élvezeti cikk lesz a számomra, hanem azt várom tőle, hogy javítson a munkavégzés közbeni testtartásomon, és elősegítse, hogy jobb közérzetem legyen napközben. 

A BestMarktnál a gamer szék vásárlás oldalon lejjebb görgetve találtam egy tájékoztatót, ahol részletesen le van írva minden, amit székekről tudni kell. Milyen gyártók, milyen típusok, milyen tartozékok vannak – milyen árfekvésben. Azt tapasztaltam, hogy mindig vannak akciós termékek, nagy mértékű kedvezményekkel, így mindig meg lehet találni a legjobb ár-érték arányú használati cikkeket. A szűrésnél pedig nem csak az árra lehet szűrni, hanem tulajdonképpen a gamer székek minden létező tulajdonságára: mint a gyártó, a színek, a burkolat anyaga, az ülés szélessége és mélysége, a háttámla magassága és állítható dőlésszöge, az ülés magassága, a teherbírás mértéke, a könyöktámasz típusa és a tartozékok. Sőt, minden terméknél látszik már a gamer szék vásárlás oldalon, hogy milyen jellemzőkkel bír ezeknek a szempontoknak az alapján.

Bevallom, én először az árkategóriát állítottam be, és ott böngésztem az akciós termékek között. Persze, fontos volt számomra a szín és a tartós anyagminőség, de emellett állítható háttámlával és deréktámasszal rendelkező gamer széket választottam, hogy a lehető legkényelmesebbé tegye a munkát, és segítsen az eddig kialakult tartáshibák csökkentésében. Még nem használom régóta, de azt kell, hogy mondjam, máris látványos a javulás a közérzetemben. Sokkal kényelmesebb a munkavégzés, megkíméltebbnek érzem az ízületeimet, és ezáltal a tánchoz is sokkal könnyebben vissza tudok térni, mint korábban.

Azóta, ha bárki kérdezi, hogyan teheti könnyebbé a 8-10 órás ülőmunkát, mindig a gamer szék vásárlás mellett érvelek neki, és a BestMarkt-ot javaslom.