Táncoktatás és környezettudatosság

Mivel nagyon szeretek táncolni, beiratkoztam egy tánciskolába, ahova minden héten kétszer látogatok el. Nagyon jó hangulatban telnek mindig a salsa órák. Sokan csodálkoznak, amikor elmesélem, hogy salsázok, mert valóban nem egy megszokott táncfajta, de én nagyon szeretem.

Az egyik héten szokásosan órára igyekeztem, amikor megpillantottam, hogy a stúdió tetejére napelemeket szerelnek éppen fel. Az egyik csoporttársammal megvitattuk a dolgot, és megtudtam, hogy a férjével nemrég ők is belevágtak a korszerűsítésbe. Azt is elmondta, hogy nem önerőből kezdtek bele a projektbe, hanem ebből a célból hozták létre a napelemek pályázatok lehetőségét.

napelemek pályázatok

Ebben az esetben fel lehet venni egy olyan hitelt, amit aztán a napelemes rendszerek felszerelésére lehet fordítani. Ráadásul ezt a támogatás azért is különleges, mert a felújítás végén pont ugyanakkora összeget kell kifizetni, mint amennyit eredetileg felvettünk, egy fillérrel sem többet. Nagyon megéri ezekbe pénzt fektetni, mert egyrészt hosszú életűek, másrészt már a működés első pillanatától kezdve elkezdik csökkenteni a közüzemi számlák összegeit. Innentől a megtérülés már csak a hitel futamidejétől függ. A legmagasabb összeg, amit el lehet nyerni, az 10 000 000 Ft, a legalacsonyabb pedig 500 000 Ft. Természetesen van egy sor feltétel, amit teljesíteni kell, és néhány kizáró ok is, amiknek fennállása esetén veszélybe kerülhet a hitel igénylésének sikeressége.

Megköszöntem a csoporttársamnak a tájékoztatást, és ki tudja, lehet egyszer én is hasznát fogom venni a hallottaknak.