Egy bál tökéletes alkalom arra, hogy az ember kicsit odafigyeljen magára. Kezdheti mondjuk rögtön egy megfelelő ajakápolóval

Bár gyerekkorom óta elkísért a jelenség úgy istenigazából sosem voltam különösebben elragadtatva a táncolás művészetétől. Elsősorban talán azért mert a zene, ami társul hozzá nem kifejezetten az én műfajom. Azt persze be kell ismernem, hogy vannak olyan kedvenc dalaim, amikhez kifejezetten íródott is koreográfia, de ez már csak eddigi életpályám második szakaszától jelent meg, korábban a tánc minden olyat jelentett, ami számomra furcsa vagy idegen volt.

Már kölykökként megjelent az életemben, hiszen általánosban nemzetiségi tagozatos osztályként kénytelen voltam részt venni a német nemzetiségi táncórákon. Akkor kifejezetten rühelltem a dolgot, bár volt egy-két fellépésünk és ezeket pedig nagyon élveztem, de itt is inkább a szereplés maga fogott meg és az, hogy kiállhattunk egy csomó ember elé bemutatni valamit, maga a cselekvés ugyancsak kisebb mértékben. Aztán ahogy telt múlt az idő úgy vált egyre hasznosabbá az a tudás, amit akkor felcsepegettem. Jöttek az első bálok, ahol bizony a lányokkal való kapcsolat létesítés legjobb formája az volt, hogy szépen felkértük őket egy-két dal erejéig. Bár nem sok mindenre emlékeztem és annak idején sem voltam éppen egy csúcs táncos, de itt szerencsére jó alapokat adott a sikerhez. Kifejezetten megszerettem ezt a helyzetet, a lányok hihetetlenül csinosak egy-egy ilyen este alkalmával, mindenre odafigyelnek kezdve a sminktől egészen az olyan kevésbé feltűnő dolgokig mint az előzetesen használt megfelelő ajakápoló, egyszóval ez tényleg egy szuper rendezvény!

Aztán ahogy telt az idő úgy lett a szakmám szempontjából is egyre fontosabb és hasznosabb ez a kis alap. Tekintve, hogy zenész lettem majd musical színész, ahol bizony igen fontos szerepet játszik a tánc is. Nem mondom, hogy itt is olyan sokat segített volna az a passzív módon felszedegetett alap, de szerencsére nagyon sok alapmozgás és maga az érzés már adva volt ahhoz, hogy jól érezzem magamat a próbákon és a tanfolyamokon, ezzel is hozzájárulva a természetes légkörhöz.

Mára pedig eljutottam oda, hogy a tánc egy igen fontos része lett az életemnek, bár igyekszem inkább mint énekes a legtöbb esetben feltűnni a színpadon, de ha kell már a táncolás sem hoz zavarba.