A táncos tartsa karba magát, úgy, mint az autóját!

Több éve foglalkozok latin táncokkal, egyszerűen mindig felpezsdít az a ritmus, ezért muszáj megmozdulnom rá! Hosszas próbák vagy csak az átmulatott éjszakák, kimerítőek tudnak lenni, és ahogy telik-múlik az idő az ember izületei, porcai kopnak, ezért jó, ha szed valami ”kenőanyagot” a teste karbantartására, én legalább is mindig ezt ajánlom táncos vagy tánc kedvelő ismerőseimnek. Ha az ember karbantartja a testét, az megfogja köszönni neki később csak úgy, mint az autód, amikor a megfelelő kenőanyaggal kezeled a motorját!

Fontos a karbantartás, és a megfelelő olaj kiválasztása, mert ezek védik a belsőégésű motorokat. Ez úgy működik, hogy a mozgó alkatrészeket védi az egymástól való érintkezéstől és a súrlódást is csökkenti. Ha a kocsijával hosszú távra tervez érdemes odafigyelni erre, mert minden típusnál más időközönként kell lecserélni az olaját.

A múltkor épp a hobbi táncegyüttesemmel mentünk fellépni egy falunapra, egy bérelt kisbusszal, mikor gondok adódtak ezért félre kellet állni. Izgultunk, mert nem lehetett késni, mert a programszervező eléggé ragaszkodott a menetrendhez és a szerződés kiterjed arra, hogy késés esetén a honoráriumunk feleződik. Természetesen ezt nem engedhetjük. A sofőr átvizsgálta a kocsit és kiderült, hogy az olajszint nem elég. Gyorsan be kellett szerezni valami kenőanyagot így gyorsan stoppolni kezdtünk. Szerencsére hamar félre állt egy segítő szándékú úriember. A csomagtartó felnyitásra került, ott is volt a palack, amitől vártuk a megváltó adalékot. Sajnos a flaska üres volt. Kicsit szégyenkezett, majd felajánlotta, hogy ha szeretnénk, valakivel elmegy a legközelebbi benzinkútra és onnan hoz nekünk kenőanyagot. Zsóka a táncos párom vállalkozó kedvű volt ezért vele tartott. Huszonöt perc várakozás után vissza értek, náluk volt egy kanna castrol motorolaj, orvosoltuk a problémát. Mondanom sem kell, az olaj csere után az autó csak úgy dorombol és suhant velünk! Szerencsésen időben és épségben megérkeztünk a fellépésre. A műsor után haza felé tartottunk, tankolás közben én is beszereztem egy palack kenőanyagot, hogy ha ilyen előfordul, legyen nálam vagy tudjak segíteni más rászorulónak. Be kell látni hasznos dolog ez és nem hunyhat szemet felette az ember, mert a nem megfelelően ápolt autó nagy galibát tud okozni. Már csak azt nem értettem, hogy egy autó kölcsönzőbe, miért nem figyelnek az ilyenekre. Folyamatos szerviz és vizsgálat alatt kéne tartaniuk a járműveiket, hogy az ilyen esetek ne fordulhassanak elő! Ki tudja hány embernek okozott fejfájást már ez a cég, a hanyagságuk miatt…

Összegezve, azért állít elő az ember vitaminokat és egyéb szereket, hogy a testét tudja védeni, erősíteni és ugyan ez a helyzet a gépjárműveknél is. Figyeljünk a karbantartásra és éljünk az adott lehetőségeinkkel, hogy elkerüljük a problémák egy részét!