Az e-tanusitas.eu olyan szenvedélyes az energetikában, mint én a táncban

Megtalálni a megfelelő szakembert az adott feladatra sosem egyszerű, legyen szó akár villanyszerelésről, vagy éppen arról, hogy kihez vidd az autódat. Az energetikai tanúsítás kiállítása is afféle bizalmi dolog, hiszen a helyszíni felmérés során egy idegent kell, hogy beengedj a lakásodba, aki csomó mindent átnéz, megmér, megvizsgál. Szerencsére az e-tanusitas.eu képében megtaláltam a tökéletes céget erre a feladatra, de azért egy kis rásegítés is kellett hozzá. Igazából a salsa klubban halottam róla, ahová eljárok már évek óta. Egyik nagy szenvedélyem a tánc, és szerencsére itt olyanokkal barátkoztam össze, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Mint az látszik, még segítünk is egymásnak, ha arról van szó. Egy lakás eladása pedig nem az a kimondott sétagalopp, főleg akkor, ha nincs benne tapasztalatod.

A férjemmel a gyerekek kirepülése után döntöttünk úgy, hogy ideje egy kisebb lakásba költözni, hiszen nekünk az is elég. Igen ám de ahhoz a régit is el kellett adni, aminek az egyik alap feltétele, hogy rendelkezzen érvényes energetikai tanúsítással, ami a mi esetünkben hiányzott. Őszintén szólva eddig a pontig nem is volt róla tudomásom, pedig már 2012 óta törvény írja elő, hogy a régi lakások eladásához is kötelező, a szerződéskötéskor át kell a adni a tisztelt vevőnek. Valahol van ráció a dologban, hiszen ez plusz információt szolgáltat az ingatlan állapotáról, és így lehet tudni, hogy a fenntartása milyen költségekkel fog járni. Csakhogy, mint említettem, ilyet korábban még nem csináltattam, így tapasztalatlan voltam, azt se tudtam, hová forduljak. Szerencsére felhoztam ezt a témát az egyik táncóra után, és így az egyik csoporttársam rögtön tudta is ajánlani az e-tanusitas.eu oldalát.

Elmondása alapján egy nagyon profi és nagyon felkészült energetikai vállalkozás, akik az egész ország területén kimennek bárhová, nincs olyan, hogy valaki túl messze van. Emellett nagyon diszkrétek is, mindenről tájékoztatnak, és a felmérést végző szakértő is csak időpont egyeztetés után jön el. Emellett ha szükség van rá, és nagyon gyorsan kell az energetikai tanúsítás, akkor 24, de akár 12 órán belül is el tudják intézni! Ahogy mesélte, egyre kíváncsibb lettem, alig vártam, hogy otthon kikereshessem az e-tanusitas.eu oldalát és az uramnak is megmutathassam. Amit ott találtunk, az több, volt, mint meggyőző. Annyi érdekes és hasznos dolgot tudtam meg, minta csak egy szakkönyvet olvasgattam volna! Már az első perctől egyértelmű volt, hogy őket fogjuk megbízni, de ezután teljességgel egyértelművé vált. Csak az űrlapjukat kellett kitölteni, a többi pedig szinte ment magától. Tényleg nagyon hamar kihozta a futárszolgálat a kész tanúsítást is, szóval így legalább az egyik legfontosabb akadálya megszűnt a lakáseladásnak. A többit eddig mi magunk is tudtuk már intézni,.