Táncórák, nászajándék, bukósisak akció

Hamarosan, a legjobb barátom menősül. Miután én leszek a tanúja, a legkevesebb az, ha mindent úgy csinálok, ahogyan kell. De van egy kis gondom, amit orvosolni kell a lakodalomig…

A barátságunk

Gyerek korunk óta ismerjük egymást, ennek ellenére nem mindig voltunk a legjobb barátok. Volt music-1013871_640amikor csak köszönő viszonyban voltunk, aztán ez megváltozott. Arra már nem is emlékszem, hogy miért, vagy hogyan, talán nem is fontos, a lényeg, hogy valami okból kifolyólag úgy gondolta a sors, hogy egymás mellett a helyünk. Sok bajba belekeveredtünk együtt, de szerencsére ki is másztunk belőle. Emlékszem, egy időben még a húgomnak is udvarolt, talán akkoriban kezdtünk el jobban beszélgetni, mikor lépten nyomon belebotlottam otthon.

A nagy nap

Tavasszal lesz Jani esküvője. El sem hiszem, hogy megnősül. Igaz, ami igaz, Hanna szép, okos, és kedves is. Megértem, hogy nem akarja Jani elengedni. Azt még nem tudom elképzelni egyenlőre, hogy nekem bekössék a fejemet, de most nem is ez a fontos.

Az egyik dolog, amitől tartok, az az, hogy nem tudok táncolni. Fontos dolog ez, hiszen a menyasszony tánc igen fontos része lesz a lakodalomnak, és mégsem állhatok ott úgy, hogy nem tudok táncolni.

A táncórák

Nem volt más lehetőségem, mint hogy kellett keresnem egy tánctanárt. Na de milyet? Azt sem tudtam, hogy eszik e, vagy isszák a táncot, mivel soha nem volt fontos, hogy milyenek a lépéseim. Na de most…150 fős lakodalom lesz, ami igen csak sok embert jelent, és azt nem tehetem meg, hogy nem táncolok majd Hannával.

Szóval a tánctanár, a húgomat kérdeztem meg, hogy ő mit javasol? Persze előtte végig hallgattam a litániáját, és azt, hogy kiröhögött. Végül azért segített, és elmondta, hogy szerinte hová is menjek. A javaslata a néptánc óra volt, hiszen abban vannak alap lépések, és ha már azt tudom, nem lesz gond. Na majd csak lesz valahogyan. Elkezdtem kérdezősködni, keresgélni, hogy hol is találok én ilyet…

A nászajándék

A táncórák mellett még arra is kellett gondolnom, hogy mit fogok adni nászajándékba. Amúgy is nehéz, hiszen mindenük megvan, mert mindketten jó munkahelyen dolgoznak, és ez mellett a szülők is segítenek bármiben.

Úgy döntöttem, hogy megviccelem őket, és a menyasszonytáncért járó borítékba teszek a pénz mellé egy bukósisak akció kupont. Persze ennek is egy külön sztorija van, ami már egy régi történet, de ebbe most nem megyek bele, biztosan fogja tudni Jani, hogy én tettem bele, és jót fog mulatni rajta.

Pár hét táncóra remélem, hogy segít majd a gondomon, és menni fog majd, nem maradok ott beégve.