Tánc az élet a csempék között is

A barátnőmmel egyik péntek este kimenőt adtunk magunknak és elmentünk férjek és gyerekek nélkül mulatni. Nem is gondoltuk volna, hogy az este ennyire jól fog sikerülni, mind a ketten nagyon szeretünk táncolni és nem is hittük, hogy egy salsa partyba fogunk csöppenni. Régebben mind a ketten jártunk társastáncra, ahol salsa is szerepelt a repertoárban, akkora nagyon megszerettük, eme kifejező és nagyon érzéki táncot. Az elmúlt években nem gyakoroltuk a tánclépéseket, de így is nagyon jól éreztük magunkat mindennek ellenére, hogy picit már berozsdásodtunk.

Ami még az estét feldobta, hogy a barátnőm elmondta, hogy fürdőszoba felújításba kezdenek, és már számos ötletet lesett el egy remek oldaltól, ahol annak bejegyzései által a fürdőszoba felújítás királynője lesz. Annyira hasznos és már már magától értetődő megfogalmazások vannak, így szisztematikusan összeszedve, egy helyen látni a teendőket, azt mondta a barátnőm, hogy nagyon jó dolog. Nincs más dolga, minthogy követi a bejegyzéseket és, mint egy útmutatóval halad tovább. Nagyon jó, hogy beszél / ír az oldal olyan mindennapos problémákról, amely miatt az ember neki áll a felújításnak. Jó tudni, hogy nincs egyedül senki azokkal a problémákkal, mint az elhasználódott vízvezeték, vagy a nem éppen esztétikus csempe. Minden problémára remek válaszokat tud adni ez az oldal. A barátnőm bele is vetette magát, és az aktuális bejegyzést olvasva, már meg is kezdte a csempék kiválasztását, ügyelve arra, hogy hosszú távon megmaradjon a tetszési forma, ami a felrakatás pillanatában van. Az oldalon számos trendről olvasott, hiszen a kék szín még mindig divatos a fürdő színvilágában, a víz színét szeretnék egyesek a fürdőben látni, mások pedig a letisztultabb, homokszíneket kedvelik, hiszen ahhoz könnyebben lehet kiegészítőket választani, Majd ha megunják a kiegészítőket, akkor azokat könnyebben le lehet cserélni, és újra divatosabbá válik a fürdő.

Ha már a csempékről kezdtünk el beszélni a barátnőmmel, kifejtette, mint ha a csempékből doktorált volna, olyan részletességgel mesélte, hogy mennyire fontosak csempe méretek nem más miatt, mivel ezzel a technikával lehet szabályozni, hogy optikailag a fürdő mérete hogyan alakul. A csempe méretek által a fürdőszobát optikailag kicsinyítjük, vagy nagyítani tudjuk. Nem tanácsos egy kis helyiségbe nagy csempe méreteket használni, mert az összenyomja a teret, de egy nagyobb fürdőszobában egy nagyobb méretű csempe jól tud mutatni. Ezzel a burkoló szakembereknek is segítségére lehetünk, hogy nagyobb csempéket választunk, hiszen úgy könnyebben tudnak haladni a munkafolyamatokkal, előbb végeznek a felrakással.

Ezeket a tanácsokat megfogadva haladtak a barátnőmék a fürdőszoba felújítással, számos hasznos tanáccsal lettek ténylegesen gazdagabbak. Ilyen volt a csempe méreteken kívül az is hogy milyen fajta csempe lerakási módok vannak. Eddig nem tudták, hogy az a mód, ami minden barátjuk fürdőszobájában megtalálható, és nagyon tetszetős számukra, hogyan is hívják. Eme remek tanácsokat tartalmazó oldal segítségével ezt is megtudták, hogy azt a csempe lerakási stílust, technikát diagonálnak hívják. Amikor ezt a burkoló mestereknek elmondták, érezték, hogy kicsit egyen rangúakká váltak velük, elkezdték a közös nyelvet beszélni. Nem csoda, hogy utána nagyon könnyedén, flottul ment velük a további megbeszélés, és az összes munkafolyamat nagyon zökkenőmenetesen zajlott. A barátnőm át is küldte számomra az oldal elérhetőségét, hogy én is olvasgassam a bejegyzéséket, hátha kedvet kapok a fürdőszoba felújításhoz, és ez a remek oldal mindvégig a segítségemre lesz, biztosított benne.