Táncház, és a budapesti német nyelvtanfolyam

tango-108483_640A fiam tánciskolája havonta egy alkalommal rendez táncházat. Még csak egy lehetőség volt rá, hogy elmenjünk még októberben, de hamarosan itt a második.

A tánc

Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen még régen gyerekkoromben én is jártam táncolni. Akkor még az én szüleim azt vélték, hogy igen jó ötlet megtanulni táncolni. Persze nem profi táncosokat akartak belőlünk faragni, csak hogy legyen valami alap fogalmunk a táncról, lépésekről. Emlékszem, én 7. osztályos voltam, a bátyám pedig 8. Ma már a fiatalok nagy részét nem lehet sajnos rávenni arra, hogy elmenjenek, és részt vegyenek egy ilyen eseményen. A disco a menő, és az, hogy ki milyen korán dohányzik, iszik, vagy éppen káromkodik.

Kötelező ismeret

Az egyik kedves ismerősömnek a lánya olyan középiskolába járt, ahol voltak kötelező táncórák. Igazán jó dolognak tartom, hiszen az alap fokú ismereteinkhez ennek ugyan úgy hozzá kellene tartoznia, mint a matematikának, vagy a testnevelésnek. Igaz, ha valaki nem egy szigorú iskolába jár, hozzá kell tennem, hogy tényleg szigorú, akkor már egy órát is alig lehet normálisan megtartani.

A mostani táncházzal kicsit bajban vagyok, mert egybe esik a budapesti német nyelvtanfolyammal, amire járok, így valahogyan össze kell majd egyeztetnem a két dolgot. Azt még nem tudom hogy hogyan fogom megoldani, de valahogyan biztosan.