Táncoló kerekek

Gyerekkoromban nagyon rossz volt a ritmusérzékem. A szüleim már kiskoromban is balett órákra járattak, de nem igazán érdekelt. Lényegében nem tanultam megbalettozni, mert a terem végében lévő trambulinon ugráltam helyette az óra ideje alatt. Nem lehet kötelezni egy óvodás gyereket, hogy elsajátítsa a professzionális mozdulatokat, ha az egész egyáltalán nem is érdekli. Nem állítom, hogy a balett oktatónak nem volt része abban, hogy végül csak később tanultam meg táncolni. Az órák végén mindig kaptak ajándékot azok, akik ügyesek voltak, meg én, a bájos pofimért.

A kezdeti pályafutásom táncosként nem indult túl bizalomgerjesztően és ezzel a későbbiekben meg kellett küzdenem. Gimnázumban testnevelés órák helyett táncóráink voltak és nem kevés időmbe került, míg sikerült együtt mozognom a többiekkel. Úgy gondolom a társastánc, mint a salsa talán azért könnyebb műfaj, mert ha vezetnek, tudod mikor merre, hogyan kell mozdulnod, persze ennek is megvannak a maga nehézségei. De nekünk moderntáncot és jazz balettet oktattak. Fél évente kötelező volt vizsgát tennünk belőle és persze a vizsgákról mindig felvételeket is készítettek. Elég hamar kiderült számomra is, hogy valamit nagyon rosszul csinálok. Nem csak a ritmust késtem lát általában, de a mozdulataim is keretesnek, merevnek tűntek. Nagyon szégyelltem magam és persze az sem segített sokat, hogy mivel mindenki tudta, hogy nem erősségem a tánc, mikor páros részekre került sor senki nem akart velem lenni.

Azt hiszem ez a történet is jó példa arra, hogy kitartással és gyakorlással mindent el lehet érni. Éreztem is, de vizsga felvételeken is látható volt a fejlődés. Most sem mondanám magam professzionális táncosnak, de annyira tudok jól táncolni, mint bármelyik másik földi halandó, és már nem félek táncolni egy buliban mások előtt, levetkőztem a gátlásosságot, amit a kezdeti kudarcok jelentettek.

A másik nagy kihívást az jelentette, mikor el kezdtem vezetni tanulni. Az oktatóm azzal az egyszerű kijelentéssel kezdte, hogy nem kell félnem, ez is csak ritmus egyszerű gyakorlat, olyan, mint a tánc. Mondanom sem kell, hogy szegény nem tudhatta, hogy ezzel nem ösztönözni fog, hanem nyert magának egy fél órát, míg egy zokogó lányt nyugtathat, akiről azt sem tudja, mi baja lehet.

téli gumi akciókVégül egyébként igaza volt, miután egyre többet vezettem magabiztosabb lettem, éreztem a kocsit, tényleg csodálatos érzés volt. A kocsi kerekei olyanok a kocsinak, mint a táncosnak a cipője. Ha nem megfelelő megcsúszik és vége a produkciónak. Sokan, mikor már rutinosabb vezetők nem figyelnek arra, hogy karbantartsák a kocsi kerekeit. Hiszen alapvetőnek tekintik, hogy az van. Azonban egy elkopott, sérült kerék több kárt okozhat, mint amennyi energiát jelentene belefektetni abba, hogy lecseréljük.

Szerencsére mostanában már többen oda figyelnek rá, hogy az évszakhoz megfelelő gumi legyen a kocsijukon is. Ez sokban köszönhető az olyan nagyszerű oldalaknak is, mint a gumidiszkont.hu. Mivel a vevőknek megfelelő tájékoztatást nyújtanak arról, hogy mire van szükségük és elérhetővé is teszik azt.

Én azért is kedveltem meg ezt az oldalt, mert már a szezon előtt garantáltak a téli gumi akciók, és ha több, mint négy abroncsot vásárolsz kedvezményt is adnak az árból. Szerintem kifejezetten gyorsan is dolgoznak, mert garantálják, hogy szezonon kívül, ha délelőtt rendelsz tőlük hétköznap, még másnap kiszállítják az új abroncsaidat 8 és 17 óra között. A türelmetlenebb vásárlóknak pedig lehetősége nyílik személyesen is átvenni a rendelt terméket. A honlapon könnyedén megkereshetjük a hozzánk legközelebb fekvő átvevő pontot és így garantáltan még aznap felszerelhetjük az új téli gumikat a kocsinkra.

A hatalmas raktárkészletüket kifejezetten a gyártóktól szerzik be és általában legalább két év garanciát kínálnak az autógumikra. Ezzel természetesen csak a véletlen balesetek eshetőségére készültek fel. A gumi kopási ideje sokban függ attól, hogy milyen környezetben és mennyit használjuk. Általában egy új autógumit tíz évig is használhatunk. De mindenképpen érdemes ellenőrizni a kerekeket időszakonként. Kevesen tudják, hogy a túlzottan kopott kerekeken futó autó vezetője jogszabályt is sért, ami akár egy közúti ellenőrzés alkalmával is kellemetlenséget okozhat. Illetve súlyos pénzbüntetést von maga után. Úgy gondolom ezt az összeget érdemesebb elve az új autógumira költeni. Ebből is látszik, hogy valóban elengedhetetlen a biztonságunk érdekében és a közlekedésbiztonság érdekében, hogy megfelelő abroncsok legyenek az autónkon.

A gumidiszkont.hu oldaláról rendelt kerekek minden esetben teljesen újak. A cég nem foglalkozik használt kerekek átvételével, így nem kell izgulnunk, hogy a vásárolt gumi esetleg túlhasznált. Az interneten pedig folyamatosan automatikusan frissítik a készlet tartalmával kapcsolatos információkat, így nem ér minket csalódás a rendelés alkalmával. Megkönnyíti a vásárlást, hogy lehet az oldalon keresztül bankkártyával is fizetni, így akár otthon is megvárhatjuk, míg kiszállítják a rendelt gumiabroncsainkat és biztonságosan tudunk újra útra kelni.

A téli gumi akciók azért is állandóak és kínálják a legjobb árat a gumiabroncsokért, mert speciális árképzésüknek és a nagy mennyiségű értékesítésnek köszönhetően igyekeznek a lehető legkedvezőbb árakat kialakítani.

Mivel úgy gondolom, hogy egy táncos egyik legnagyobb előnye vagy hátránya, abból származhat, hogy milyen cipőben van, hiszen ez meghatározza az egész mozgását, úgy a kocsinál is azt tartom az egyik legfontosabbnak, hogy mindig megfelelő kerekeken álljon, mert csak így lehet sikeres az utazás.