A táncóra szünetében a fog implantátumokról beszélgettünk

Kislány korom óta szeretek táncolni. Amikor óvodás és iskolás voltam, akkor mindig jártam táncos szakkörbe, de aztán tini koromban felhagytam vele. Akkor már cikinek számított, ha valaki táncikál, én pedig beálltam a sorba és felhagytam a szenvedélyemmel. Nem mondom, hogy sajnálom, hiszen rengeteg mást csináltam azon kívül is, de nemrégiben újra felmerült a tánc igénye.

Esküvőre készülve

A párom tavasszal, egy wellness hétvége során megkérte a kezemet. Nagyon boldog voltam, mert már egy ideje reménykedtem benne, hogy új szintre helyezzük a kapcsolatunkat és ezzel teljesült az álmom. Jövő nyárra tervezzük az esküvőt, nem mindketten nyári ceremóniát szeretnénk. Lehet, hogy idén is sikerült volna, de úgy voltunk vele, hogy hagyunk magunknak kellő időt a szervezésre, hogy minden a lehető legjobban mehessen.

A Balaton mellett fogjuk megtartani, abban a szállodában, ahol a lánykérés is történt. Nem csak ez volt rá az egyetlen indok, bár tény, hogy romantikus dolog, ha ugyan ott van a ceremónia is, mint a lánykérés. Azért is döntöttünk emellett a helyszín mellett, mert mindketten szeretjük a Balatont, sok szép emlékünk kötődik hozzá, ráadásul ez a szálloda vállalja esküvők szervezését és lebonyolítását, szóval szinte minden adott volt hozzá, hogy ezt válasszuk.

Tánctanulás

Tudom, hogy manapság divatos az, ha az ifjú pár az első tánca alkalmával nem csak lassúzik egyet a parkett közepén, hanem egy kisebb koreográfiát is előad. A táncos múltam miatt ezt én is jó ötletnek tartottam, ezért nemrégiben elkezdtünk járni egy tánctanárhoz, aki bécsi keringőt tanít nekünk. Tudom, nem valami spéci dolog ez, de végül erre esett a választás.

Én valami tüzesebb, latin táncra gondoltam, de egyrészt az a hatalmas esküvői ruhában nehezen kivitelezhető, átöltözni pedig olyan korán még nem szeretnék, másrészt pedig a vőlegényem közölte, hogy ő nem hajlandó rázni a csípőjét az összes haverja szeme láttára. Így esett a választás a keringőre.

Az egyik barátnőm ajánlotta a tánctanár nőt, mert állítása szerint nagyon profi. Az ő esküvőjükön is ez a tanár tanította be neki a táncot, ezért merte őt ajánlani, mert jó tapasztalatik voltak vele. Igaza lett, Zsófia már valóban az első találkozás alkalmával belopta magát a szívünkbe, őszintén szólva maga a keringő is az ő ötlete volt.

Pihenés közbeni csevej

Hetente egyszer, két órán át próbálunk együtt. Sokak szerint biztos felesleges már majdnem egy évvel az esküvő előtt elkezdeni, de egyrészt a vőlegényem kicsit botlábú, másrészt pedig a nagy nap előtti hónapokban olyan elfoglaltak leszünk, hogy nem biztos, hogy lenne erre elég időnk.

Szerencsére nem kell két órán át folyamatosan mozogni, Zsófi be szokott iktatni apró pihenő időket is, amikor kifújhatjuk magukat, ihatunk pár korty vizet és felkészülhetünk a következő etapra. Ilyenkor persze mindig beszélgetünk is, mindig más témákról, ami éppen eszünkbe jut.

Legutóbb Zsófia a táncos karrierjéről mesélt, mint megtudtuk, a legtöbb táncos megirigyelhetné azt, ami neki megadatott. Több színházban is szerepelt táncosként, illetve rengeteg versenyt nyertek a párjával, de harminc éves korában abbahagyta és azóta csak tanít.

Megosztotta velünk, hogy akármennyire könnyűnek tűnik a tánc, sokszor eléggé megterhelő. Neki is sokszor voltak kisebb-nagyobb sérülései, ráadásul egyszer egy próba során még az egyik fogát is elvesztette! Nem ment bele a részletekbe, csak annyit mondott, hogy rosszul sikerült a koreográfia kivitelezése.

Modern fogpótlás

Meglepődtünk ezen a történeten, hiszen Zsófiának tökéletes a fogsora. Erre ő elmosolyodott és megosztotta velünk, hogy ez bizony nem mindig volt így.

Nagyjából tíz éve történt a baleset, de manapság már csak távoli emlékként jut eszébe. Elmesélte, hogy akkor kapott a hiányzó foga helyett koronát, de az hosszú távon nem bizonyult jó megoldásnak, mindig volt vele valami baj. Két évvel ezelőtt elment egy másik fogorvoshoz, aki egyből azt ajánlotta neki, hogy a hiányzó fogat pótolják fog implantátummal. Korábban Zsófia még sosem hallott a fog implantátumokról, de bízott a fogorvosban és rábólintott a dologra. Elmondása szerint azóta is hálás az orvosnak, hogy ezt a lehetőséget elmondta neki.

fog implantátum

Fog implantátum a vőlegényemnek

Mikor hazaértünk a próbáról, a vőlegényemmel elkezdtünk beszélgetni a Zsófiától hallottakról, nem véletlenül. Máténak még néhány évvel ezelőtt ki kellett húzni egy őrlő fogát, aminek a helyén azóta lyuk tátong. Mondtam neki, hogy ez a fog implantátum jól hangzik és talán érdemes lenne neki is elmenni ahhoz a fogorvoshoz, aki Zsófiát kezelte.

Máté eleinte ódzkodott még a dolog gondolatától is, de aztán ahogy teltek a napok, egyre inkább feloldódott. Sokat olvasgatott az interneten a témáról, ráadásul a biztonság kedvéért még Zsófiát is felhívta telefonon, hogy meséljen neki bővebben erről a dologról. Végül mindent átgondolt és tegnap közölte velem, hogy ő is készen áll belevágni a dologba.

Jövő keddre kapott időpontot Zsófia orvosától. Kicsit aggódik, de úgy van vele, hogy megéri belevágni. Megígértem, hogy elkísérem őt és lelki támogatást nyújtok, hiszen ez a dolgom. Habár csak jövő nyáron kell megígérnem, hogy jóban-rosszban és egészségben-betegségben, de szerintem nem baj, ha ezt már most megelőlegezem neki.