Cégekről, cégmódosításról beszélgettünk a táncóra után

A cégmódosítás olykor elkerülhetetlen és ez a téma került szóba legutóbb, mikor a lányokkal a salsaóra után elmentünk egyet koktélozni. Nem minden alkalommal tesszük ezt meg, de egy koccintás olykor belefér. Ilyenkor aztán mindenféléről szó esik, így került szóba a cégmódosítás is.

Egyből kilyukadtunk a topcegalapitas.eu-nál akik nemcsak székhelyszolgáltatóként profik, hanem több más céges ügyben is. Ha például őket bízzuk meg a székhelyszolgáltatással, akkor ingyen a cégmódosítás. De ezen felül sem kerül nagy összegbe, mindössze 17.900 forint plusz ÁFA.

A topcegalapitas.eu Budapesten és Újlengyelben nyújt székhelyszolgáltatást, ez nagyon népszerű egyébként. Újlengyelben ugyanis nem kell iparűzési adót fizetni, így mindenki ki tudja magának számolni, hogy megéri-e az újlengyeli székhely.

A cégmódosítás nem egy olyan bonyolult dolog, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Hogy hogy is zajlik egy alapszintű változtatás? A cégmódosításhoz ügyvédi jelenlétre van szükség, ő végzi el ugyanis a munkát. Vannak helyzetek, mikor aláírásmintákra van szükség, és mindössze elég egy alkalommal megjelenni. Egy egyórás konzultáció és ez alatt az aláírás is megtörténik, tehát nem bonyolult dolog. A cégbíróság előtti képviseletet is a topcegalapitas.eu látja el, és a bejegyzésről értesítést kapunk e-mailben is.

Amikor valamiféle átruházás vagy tagcsere történik, akkor szintén hasonló az eljárás menete, de minderről a topcegalapitas.eu honlapon egyébként részletesen is lehet tájékozódni.

Maga a megbeszélés, egyeztetés pedig úgy zajlik hogy fel kell hívni a topcegalapitas.eu-t, aztán az ügyfél kap egy tájékoztató e-mailt, hogy mi mindenre is van szükség. A módosítandó adatokra, a társasági szerződésre és az alapító okirat leadására.

Ezt követi egy személyes találkozó, konzultáció, és voltaképp a szükséges papírok leadása. Ezután már megy minden a maga útján, tehát jöhet a cégbíróságra beadás, a cégbírósági bejegyzés, és az ügyfél értesítése, hogy minden rendben zajlott.

cégmódosítás

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy milyen feltételei vannak a cégmódosításnak. Először is személyesen mindenkinek meg kell jelennie, és vinnie kell magával az okmányai, mint személyi igazolvány vagy a jogosítvány, vagy épp az útlevél. Ezen felül érvényes lakcímkártyára és adókártyára is szükség van.

A cégmódosításnak egyébként van más költsége is, nevezetesen illetéket kell fizetni, ez alapesetben 15 ezer forint, ezen kívül a közzétételi díj, ami 3 ezer forint.

Vannak alapszintű változtatások, ilyen a cégnév változása, vagy amikor változik a székhely, telephely, fióktelep. Akkor is módosításra van szükség, amikor az ügyvezető megváltozik, vagy az ő személyét illetően vannak változása. Akkor is, ha az ügyvezető vagy a tagok adatai változnak. Ugyanígy a tevékenységi körrel kapcsolatban is lehetnek változások, mint ahogy a könyvvizsgálóval, felügyelőbizottsággal kapcsolatban is. De ide lehet sorolni az egyéb jogi kikötések változásait is.

Amikor eljön a cégmódosítás ideje, érdemes minden változást egy kupacban lerendezi, hisz minden egyes módosítás pénzbe kerül, jobb ezt letudni egyben. Az illetéket, a közzétételi díjat is megspórolhatjuk így.

A topcegalapitas.eu ügyvédei profi szakemberek, akikre ilyen esetben is lehet számítani. De hogy milyen szolgáltatásokat kínál még a cégmódosításon túl a topcegalapitas.eu?

A cégalapítást, legyen szó bármilyen cégformáról, és ezen kívül megbízható székhelyszolgáltatást is nyújtanak. Ráadásul nemcsak Budapesten, hanem Újlengyelben is, ami egy iparűzési adómentes település.

Nagyon sok hasznos információval gazdagodtam én magam is, szóval jó volt egy kicsit komolyabb dolgokról is beszélgetni. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a salsa komolytalan lenne. Aki már tanulta, bizonyára tisztában van vele, hogy mennyire is bonyolult. De mint a céges világban, úgy van a táncos világban is. Hogy ha beletesszük az energiát, a munkát, akkor annak meglesz a gyümölcse.