A tánc szeretete

ballroom-1039371_640Azt gondolom, ha valaki tud táncolni, akkor nem hátrány, sőt még előnyére is válhat. MA már mindent be tudnak építeni a tananyagba, de a táncot miért nem? Ma már nem kell tudni táncolni egy fiatal lánynak, vagy fiúnak?

A tánc szeretete

Ugyan úgy, mint a zenét, a táncot is szereti mindenki. Csak meg kell találni a neki valót. Emlékszem, a mi időnkben, amikor gyerekek voltunk, segítek, ez olyan 30 évvel ezelőtt volt, akkor a szüleink beírattak bennünket a testvéreimmel a hétvégi táncórákra. Hű de utáltam, hogy nekem szombaton 9-11 óráig ott kellett lennem, hiszen annyi minden mást tudtam volna csinálni ez helyett.

ma már örülök, hogy akkor eljártam, hiszen ha elmegyünk egy esküvőre, vagy még régen bálba, nem csak ültem, és feszélyeztem magamat, hanem tudtam táncolni.

Soha nem késő

Az én fiam is jár táncolni, sőt nagy örömömre néptáncra. Egyik alkalommal amíg vártam rá, egy fiatal emberrel kezdtem el beszélgetni. Ugyan annál a kis asztalnál ültünk, és vártunk. Arra már nem emlékszem, hogy hogyan, de valahogy elkezdtünk beszélgetni. Mivel még soha nem láttam, így megkérdeztem, hogy mi járatban erre, esetleg hozott valakit…

Elmesélte, hogy az egyik legjobb barátjának, aki nem mellesleg egy leányzó lesz az esküvője. Miután soha nem tanult táncolni, de azt gondolja, mint legjobb barát illik majd a menyasszonyt megtáncoltatni, így rászánta magát hogy táncórákat vegyen. Ott ült a maga húszon pár évével, és arra várt, hogy lejárjon a mi gyermekeink órája, s bemehessen. Ugye hogy soha nem késő tanulni, csak meg kell találni a megfelelő helyet, és a megfelelő oktatót hozzá.